Δημοφιλείς αναρτήσεις

What’s Hot

Μέρκελ - Σόιμπλε αποκλείουν το νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα – "Πολύ πιθανά" τα νέα μέτρα το 2014Μετά το κατηγορηματικό νέο “όχι” της καγκελαρίου Μέρκελ στο ενδεχόμενο ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Focus, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ρωτήθηκε σήμερα για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου με πολίτες, απέκλεισε μια νέα μείωση χρέους, αλλά επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως οι εταίροι της Ελλάδας, αν κριθεί απαραίτητο, θα “αποφασίσουν για νέα μέτρα” το 2014.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γέργκ Άσμουσεν, ο οποίος προειδοποίησε πως μια δημόσια συζήτηση για ένα δεύτερο “κούρεμα” είναι επιβλαβής.


“Η επαναλαμβανόμενη συζήτηση αποσπά από αυτό που πρέπει να γίνει για την εδραίωση του προϋπολογισμού και περισσότερη ανάπτυξη με το υπάρχον πρόγραμμα”, δήλωσε ο Άσμουσεν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Welt am Sonntag.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να είναι ειλικρινής προς τους Γερμανούς ψηφοφόρους και να πει την αλήθεια για το κόστος μιας νέας ελληνικής διάσωσης.
ΠΗΓΗ