Δημοφιλείς αναρτήσεις

What’s Hot

Ερχεται νέο σκάνδαλο με μίζες για εξοπλιστικά ύψους 62 εκατ. - Εμπλέκονται Ελληνες και ΓερμανοίΑποκαλύψεις για νέο σκάνδαλο με μίζες στα εξοπλιστικά ύψους 62 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας.


Σε συνέντευξή του (ρ/σ Στο Κόκκινο) ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δικαστικό έγγραφο το οποίο ερευνά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπ. Άμυνας που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αφορά μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά προγράμματα γερμανικών εταιρειών, με άμεσα εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς και αριθμό Ελλήνων.

«Έχουμε ένα σχετικό έγγραφο αυτές τις μέρες και ψάχνουμε να δούμε τί γίνεται με 62 εκατομμύρια που δόθηκαν από εδώ και από εκεί στο χώρο της Αμυνας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφ. Άμυνας. Όπως είπε είχε σύσκεψη με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Ησυχο και τη στρατιωτική ηγεσία όπου εξετάστηκαν θέματα διαφάνειας του ΥΕΘΑ «Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αντιμετώπιση των σκανδάλων» παραδέχθηκε ο κ. Τόσκας τονίζοντας ότι «πολλών σκανδάλων οι αιτίες είναι εισαγόμενες, με ένα μεγάλο μέρος προερχόμενο από τη Γερμανία. Όποιος λάδωνε έξω σε άλλα θέματα, από μετρό μέχρι οτιδήποτε, ο ίδιος λάδωνε και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων». Προανήγγειλε δε, «ριζοσπαστικές τομές σε όλη τη διαδικασία προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Άμυνας σχολίασε ότι η Γερμανία «προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων και να μας υπαγορεύσει τις επιλογές της ελληνικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέσης της στο ΝΑΤΟ εάν προσεγγίσει περισσότερο τη Ρωσία, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «αποτελούν ασυνήθιστα ωμή παρέμβαση επιδιώξεων άσκησης γερμανικής κυριαρχίας στην τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών διαπραγματεύσεων». Προειδοποίησε ότι πρόκειται για «σχεδιασμένες κινήσεις» και πως πιθανόν «πρέπει να περιμένουμε και άλλες κινήσεις και σε άλλους τομείς».

Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ