Δημοφιλείς αναρτήσεις

What’s Hot

Λίστα πέντε σελίδων: Τηλεδιάσκεψη την Τρίτη και... ραντεβού τον ΑπρίληΟ κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις στάλθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Προς το παρόν, η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γιούνκερ διαψεύδει, επιμένει ότι δεν έχει λάβει τίποτα και επισημαίνει ότι η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα. Πάντως, η εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία στη Γερμανική Βουλή για την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες. Σ' αυτές αναμένονται να κυριαρχούν μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου.

Οι πρώτες πληροφορίες -από την Daily Telepraph - θέλουν τη λίστα πεντασέλιδη και μάλιστα να ενσωματώνει και τα εργασιακά αλλά και την πρόβλεψη για το βασικό μισθό.

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Έν αναμονή του καταλόγου των ρυθμίσεων και των μέτρων που οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν σήμερα στις Βρυξέλλες, ενόψει της έγκρισης της παράτασης τεσσάρων μηνών που αποφάσισε το Eurogroup, τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές. Υπενθύμισε επίσης ότι οι θεσμικοί παράγοντες θα υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης προς τους υπουργούς της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι , μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη, θα έχουν τον τελευταίο λόγο επί του θέματος. Διπλωματικές πηγές άφηναν σήμερα στις Βρυξέλλες να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι πιθανή επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει με βάση τις αποφάσεις της Ευρωζώνης τον Απρίλιο.
Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ