Δημοφιλείς αναρτήσεις

Garcinia Cambogia Veda
You.gr

What’s Hot

Νέα σελίδα στον κοινοβουλευτισμό

Βαθιά πολιτική ήταν η εκτενής πρώτη ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής. Ξεκίνησε καλώντας τους συναδέλφους της βουλευτές να τιμήσουν το λαό που τους εξέλεξε κι αναφέρθηκε στο γεγονός πως κατά τη χθεσινή ορκωμοσία ήταν η πρώτη φορά που έγινε πολιτικός και θρησκευτικός όρκος.


Αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δε θα επιτρέψει την κατάχρηση των ειδικών δυνατοτήτων που δίνονται στην εκάστοτε κυβέρνηση: "Στη Βουλή πρέπει να λειτουργήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν. Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως η κατάχρηση του κατεπείγοντως και των τροπολογιών" είπε.

Η κα. Κωνσταντοπούλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Διαφάνεια και τη Δικαιοσύνη. Τόνισε πως είναι επιβεβλημένο η Βουλή να εγγυηθεί τη νομιμότητα τόσο αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα όσο και εταιρείες-διαφθορείς. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της πως "η Βουλή δεν μπορεί να είναι πλυντήριο σκανδάλων".

Μάλιστα υπογράμμισε πως στη διαλεύκανση των σκανδάλων οφείλουν να συνεισφέρουν κι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και χαρακτήρισε “αβάσιμη” τη χτεσινή φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι “κάθε χώρα ας κοιτάξει τα του οίκου της”. Σημείωσε μάλιστα πως η χώρα μας δεν έχει εξαντλήσει το νομικό της οπλοστάσιο όσον αφορά στις υποθέσεις διαφθοράς που σχετίζονται με το εξωτερικό της χώρας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα πρωτοστατήσει στη διερεύνηση των σκανδάλων ενώ θα υποστηριχθεί το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγωνία των λαών μπροστά στις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζονται. "Οι άνθρωποι διαδηλώνουν για πανανθρώπινες αρχές και αξίες όπως έκαναν χθες στην Αθήνα. Ολόκληρη η υφήλιος κοιτά την Ελλάδα με ελπίδα γιατί γνωρίζουν ότι θα είναι μία νίκη των ανθρώπων απέναντι στις νέες ολιγαρχίες και στις αγορές." είπε η κα. Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής με ρεκόρ ψήφων.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου