Δημοφιλείς αναρτήσεις

What’s Hot

Βόμβα από Κουρουμπλή! Τι σκάνδαλο θα αποκαλύψει εντός της εβδομάδας;Την αποκάλυψη σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες την ερχόμενη εβδομάδα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής...

Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες, όπως ανέφερε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%, αναφέρει ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα.

Για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι μπορεί και να μην την καταργήσει. «Σε έναν χρόνο τίποτα στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα θυμίζει τη σημερινή κατάσταση», επισημαίνει και υπόσχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες.

Αρκετά ζητήματα είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση, τονίζει ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζοντας πως «την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες».

Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ