Δημοφιλείς αναρτήσεις

Garcinia Cambogia Veda
You.gr

What’s Hot

Τα παρασκήνια της δίκης Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο



Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά και το Ειδικό Δικαστήριο συνεδριάζει για δεύτερη φορά, με…. κατηγορούμενο τον πρώην τσάρο της οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν – εκτός από τους μάρτυρες – και τα… παραλειπόμενα της πρώτης συνεδρίασης.

Αυτή τη φορά έλειπαν τα «γουνάκια» από τους δικαστές, προκαλώντας έκπληξη, καθώς πολλοί θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι θα τα φοράνε!

Αντίθετα, εμφανίστηκαν με κοστούμι και γραβάτες ενώ οι γυναίκες φορούσαν τα καθημερινά τους ταγέρ .

Η απάντηση είναι απλή… Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ενδυμασία των δικαστών του Αρείου Πάγου με εκείνων του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι διαφορετική, έτσι κρίθηκε σκόπιμο όλοι να εμφανιστούν με τα κοστούμια τους προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία.

Ξεκινώντας η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα Δ. Μασίνα, διευθυντή Κέντρου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου, ήρθε και η πρώτη… «μπηχτή» από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκου Πάσσου, όταν λόγω του τρακ που είχε ο μάρτυρας του έπεσαν στο πάτωμα κάποια χαρτιά.

Ευθύς ο κ. Πάσσος τόνισε με βαθύ νόημα πως «Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα παρά μόνο οι παρανομούντες».

Λίγη ώρα αργότερα την δυσφορία του προέδρου προκάλεσε ένα τεχνικό πρόβλημα…

Ποιο ήταν αυτό; Τα μικρόφωνα στα οποία μιλούσαν προκειμένου να γίνεται και η καταγραφή στα πρακτικά.

Το πρόβλημα ήταν το γεγονός πως όταν πατούσε ο μάρτυρας για παράδειγμα το κουμπί για να μιλήσει στο μικρόφωνο, έκλεινε το κουμπί του συνηγόρου με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία.

Τότε ο πρόεδρος κάλεσε τους τεχνικούς να το φτιάξουν άμεσα λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτή τη σύμβαση υπογράψαμε; Πού είναι ο υπεύθυνος; Κατά τη σύμβαση έπρεπε να είναι συνεχώς στην αίθουσα και όχι στο καφενείο . Δεν θα πατάμε κουμπάκια συνέχεια».

Θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν έλειψε και η ειρωνεία καθώς ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον δεύτερο μάρτυρα, τον Παναγιώτη Μαντούβαλο, πρώην αναπληρωτή προϊστάμενο περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ, σε σχέση με το χρονικό περιθώριο των 10 ημερών που δόθηκε από την υπηρεσία στους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα επίμαχα ποσά, είπε χαρακτηριστικά: «Καλά, δεν νομίζω ότι θα σας μάλωνε κανείς αν δίνατε περισσότερο χρόνο».

Τη σημασία τους είχαν και οι πρίζες της αίθουσας, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να τοποθετηθεί οθόνη στην αίθουσα προκειμένου να προβληθεί στις επόμενες συνεδριάσεις η λίστα Λαγκάρντ.

Οι συνήγοροι επεσήμαναν πως το τεχνικό μέρος το αναλαμβάνουν οι ίδιοι, αυτό που χρειάζονται μόνο να τους χορηγηθεί είναι μία… πρίζα!

«Είναι αναγκαίο λίγο χιούμορ», εξήγησε ο πρόεδρος Νίκος Πάσσος, απευθυνόμενος σε έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, όταν ο συνήγορος είπε σε έναν από τους μάρτυρες «Δεν θέλω να σας κουράζω», για να απαντήσει ο πρόεδρος «Την κουράζετε όμως».

Ο κ.Πάσσος, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως «σε αυτή τη δίκη έχουν τεράστια σημασία ακόμα και τα λεπτά», λέγοντας λίγο πριν με βαθύ νόημα στην τρίτη μάρτυρα Χρυσή Χατζή, πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπακωνσταντίνου, «Ξέρετε πολλά περισσότερα από αυτά που λέτε».











Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου