Δημοφιλείς αναρτήσεις

What’s Hot

Ελλάδα-ΗΑΕ: Διεύρυνση συνεργασίας με την ΕΑΒ, μετατροπή νησιού σε πρότυπο στον τομέα των ΑΠΕΚατ΄ιδίαν συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, είχε το Σάββατο (21/02) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτή ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναγιάν.

Ο κ. Καμμένος μετέφερε στον σεΐχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού με τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι του ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Έλληνα πρωθυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση των εργασιών του πρόσφατου Eurogroup. Τον διαβεβαίωσε δε και από πλευράς του ότι είναι επιθυμία και των ΗΑΕ η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τη χώρα μας δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών.

Διεύρυνση συνεργασίας με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Ιδιαίτερα τόνισε το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για ενίσχυση της Εμιρατινής Αμυντικής Βιομηχανίας με Έλληνες ειδικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στο Άμπου Ντάμπι καθώς και το ενδιαφέρον για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία για τη συντήρηση των εμιρατινών πολεμικών αεροσκαφών δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

Συμφώνησαν να συσταθεί μικτή επιτροπή ώστε να διαπιστωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση και τις στρατιωτικές ασκήσεις. Αντάλλαξαν απόψεις για περιοχικά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού όπου σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων.

Υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στην ανάγκη υποστήριξης της κυβέρνησης του Προέδρου Ελ Σίσι.

Μετατροπή ελληνικού νησιού σε πρότυπο στον τομέα των ΑΠΕ

Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τον διάδοχο να καλωσορίζει την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με την οποία ελληνικό νησί θα μπορούσε να μετατραπεί πιλοτικά σε νησί πρότυπο στον τομέα των ΑΠΕ. Το σχετικό έργο θα εκπονήσει το Ινστιτούτο Masdar το οποίο εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι και στο οποίο φοιτούν ως υπότροφοι Έλληνες σπουδαστές.

Ο υπουργός μάλιστα επισκέφτηκε και την πράσινη πόλη Masdar, που αποτελεί πρότυπο, καθώς έχει μηδενική εκπομπή ρύπων και αποβλήτων.

Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου