Δημοφιλείς αναρτήσεις

Garcinia Cambogia Veda
You.gr

What’s Hot

Eurogroup: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας για να υποκύψει η Ελλάδα



Να ζητήσει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωομάδας.

Ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την “απογοήτευση” των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που διεξήχθησαν τις τελευταίες μέρες μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμικών φορέων σε τεχνικό επίπεδο, καθώς δε φαίνεται να τπάρχει κοινό πεδίο για σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει προσαρμογή του προγράμματος.

“Το γενικότερο αίσθημα στο Eurogroup είναι ότι πρέπει να παρακαλέσουμε τους Έλληνες να ζητήσουν επέκταση του τρέχοντος προγράμματος”, ανέφερε, εξηγώντας πως είναι απαραίτητο να υπάρξει χρόνος για να επιτευχθεί μία οριστική λύση, και ο καλύτερος τρόπος να δοθεί αυτός ο απαραίτητος χρόνος είναι να επιμηκυνθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Όπως σημείωσε, η επόμενη κίνηση πρέπει να έρθει από τις ελληνικές αρχές, που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ζητήσουν επιμήκυνση του προγράμματος και αν θα κάνουν χρήση της ρήτρας ευελιξίας. “Μπορούμε να δώσουμε μια εβδομάδα, αυτό είναι”, τόνισε, προσθέτοντας πως αν υπάρξει αίτημα για επιμήκυνση “θα το μελετήσουμε”. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μία νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, εφόσον η ελληνική πλευρά ζητήσει παράταση, ενώ αντίθετα υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της επόμενες ημέρες, επικαλούμενος συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή, πέρα από το αίτημα για επέκταση του προγράμματος από την ελληνική πλευρά.



Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου