Δημοφιλείς αναρτήσεις

Garcinia Cambogia Veda
You.gr

What’s Hot

Καμμένος: Δεν θα μείνει τίποτα στη σκιά και θα έρθουν όλα στο φως



Το μεγάλο στοίχημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ εκτός από την ενίσχυση του κόμματός του είναι να επέλθει διαφάνεια στο Πεντάγωνο. Ως εκ τούτου με εντολή του γίνονται «φύλλο και φτερό» φάκελοι με συμβάσεις και με τα αντισταθμιστικά οφέλη της προμήθειας των ελικοπτέρων NH-90 και των υποβρυχίων από στρατιωτικούς ελεγκτές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εντολή είναι σαφής: δεν θα μείνει τίποτα στη σκιά και θα έρθουν όλα στο φως. Αυτό μένει να αποδειχθεί και να όντως να φθάσουν οι έρευνες σε αποτελέσματα και απόδοση ευθυνών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος των εξοπλιστικών προγραμμάτων από στρατιωτικούς του οικονομικού κλάδου θα γίνεται ανεξάρτητα από τις δικαστικές Αρχές, που και αυτές ερευνούν τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα ελικόπτερα ΝΗ-90 έπρεπε να παραδοθούν και από τα τέσσερα που έχουν παραδοθεί μόνον τα δύο είναι επιχειρησιακά ενεργά, με αποτέλεσμα το κράτος να ζημιωθεί με εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η κατασκευάστρια εταιρεία ζητεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να συντηρήσει τα ελικόπτερα, τη στιγμή που ακόμη δεν τα έχει παραδώσει.

Το άλλο κρίσιμο στοίχημα για τον υπουργό είναι να υπάρξει ενίσχυση των μονάδων στον Έβρο και να αντιμετωπισθεί το θέμα της επάνδρωσης. Γι’ αυτό το λόγο πριν λίγες μέρες υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία 1.440 κληρωτοί που έχουν ήδη καταταγεί ή πρόκειται να καταταγούν με την επερχόμενη ΕΣΣΟ μετατέθηκαν αυτομάτως σε συνοριακές μονάδες.

Το σημαντικό είναι ότι μετατέθηκαν οι πάντες (εξαιρέθηκαν όσοι έχουν κοινωνικά προβλήματα τα οποία έχουν προκληθεί από την κρίση) σε μονάδες στον Εβρο και στα νησιά. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με νεοσύλλεκτους να υπηρετήσουν με την κατάταξή τους σε συνοριακές μονάδες.

Στόχος του υπουργού είναι να υπάρξει στελέχωση των ακριτικών μονάδων κατά 100%. Παράλληλα αρχίζουν οι μεταθέσεις στρατιωτών προς τα σύνορα και από μονάδες που βρίσκονται σε Αττική, Πελοπόννησο και Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες για ρουσφετολογικούς λόγους είχαν στελέχωση μεγαλύτερη από ό,τι είχαν οι μονάδες στον Εβρο και στα νησιά.

Άλλο στοίχημα του Π. Καμμένου είναι να εξοικονομήσει χρήματα και γι’ αυτό δημιουργεί ενιαίο φορέα αερομεταφοράς, το οποίο συνεπάγεται ενοποίηση των κυβερνητικών σκαφών, των ελικοπτέρων VIP, αλλά και των δυο εναπομεινάντων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ σε έναν φορέα, τον συντονισμό του οποίου θα έχει πλέον το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ήδη το ένα κυβερνητικό αεροσκάφος (Εμπραέρ) βγήκε στο σφυρί με κοινή απόφαση του υπουργού Αμυνας και του γραμματέα της κυβέρνησης Σπ. Σαγιά. Τιμή εκκίνησης για την πώλησή του καθορίστηκαν τα 8 εκατ. ευρώ. Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αμυνας είναι ότι βρέθηκαν δύο δικινητήρια ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής (τύπου Χιούι) σε άριστη κατάσταση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα ελικόπτερα ήταν χρεωμένα στο... πρωθυπουργικό γραφείο, τα οποία σπάνια έχουν χρησιμοποιηθεί και μόλις ο Π. Καμμένος το έμαθε και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δόθηκε εντολή να πωληθούν.

Τι θα επιτευχθεί με τη δημιουργία ενιαίου φορέα αεροπορικών μέσων; Θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα, καθώς οι σπατάλες στη χρήση κρατικών αεροπορικών μέσων ήταν τα προηγούμενα χρόνια υπερβολική.

Επίσης, ο υπουργός δίνει και έμφαση στην ανασύνταξη της ΜΟΜΑ που θα συμβάλλει στην κατασκευή στρατιωτικών έργων σε νησιά καθώς και κοινωφελών έργων.




Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου